06.04.2022 ‐ Moederdagontbijt 2022

Moederdagontbijt 2022

Op zondag 8 mei 2022 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Wie herinnert zich niet het riante en smaakvolle kwaliteitsontbijt dat we vorig jaar voor jullie samenstelden onder de vakkundige leiding van Nadia van bakkerij Vermeulen? De actie werd een enorm succes en daarom doen we ook dit jaar beroep op Nadia om de samenwerking met de lokale middenstand van Boortmeerbeek en onze VZW te coördineren. Dit zal weer resulteren in luxe-ontbijtboxen die door onze vrijwilligers met veel plezier bij jullie thuis bezorgd zullen worden.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de verdere uitbreiding van het hospitaal in Mwanzugi, zo’n 11 km verwijderd van onze scholen in Igunga - Tanzania. Pater Bolle startte hier ooit een dispensarium met vooral aandacht voor moeder en kind. Je kan het omschrijven als ons voormalig “Kinderheil”.

Intussen is het oorspronkelijke dispensarium uitgegroeid tot een heus hospitaal met een veel grotere capaciteit en met een modern operatiekwartier dat nu ten volle benut kan worden dankzij het plaatsen van zonnepanelen met batterijen als opslagcapaciteit. Stroomuitval is daardoor uitgesloten waardoor geplande operaties veilig kunnen verlopen. Uit erkentelijkheid voor de nooit aflatende inzet van pater Albert voor Tanzania werd de naam van het hospitaal omgedoopt in “Father Albert Bolle Memorial Health Center”.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 2 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

 

Reactie toevoegen