Agenda-archief

Hieronder vind je alle activiteiten die in het verleden ten voordele van Bollé Bollé georganiseerd werden. Ga naar de Agenda-pagina voor aankomende activiteiten.

12.05.2024 – Moederdagontbijt

Moederdagontbijt

Op zondag 12 mei 2024 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Ook dit jaar werken we hiervoor graag samen met Nadia van Bakkerij Vermeulen en de lokale middenstand van Boortmeerbeek. Bij de vorige edities wist Nadia ons telkens positief te verrassen met zorgvuldig samengestelde en zeer smakelijke ontbijtboxen. Onze eigen vrijwilligers zorgen er op moederdag met veel plezier voor dat het ontbijt bij jullie thuis bezorgd wordt. Ben je zelf niet thuis? Verras eens iemand anders met een aan huis geleverde box!

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle.

Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de uitbreiding van het hospitaal in Mwanzugi. Dit hospitaal groeide doorheen de jaren van een klein dispensarium uit tot een volwaardig health center. Intussen draagt het ook de naam "Father Albert Bolle Memorial Health Center".

Sinds 2011 bouwt Bollé Bollé mee aan het verbeteren en vernieuwen van de infrastructuur van het hospitaal. De normen voor het Ministerie van Gezondheidszorg worden steeds strenger. Daarom is het erg belangrijk om hierin te blijven investeren. Dit jaar steunen we het ziekenhuis in de bouw van een gloednieuwe vleugel. Hier zal onder meer plaats zijn voor Mother- and Childcare, de behandeling van HIV/aids en TBC, maar ook het preventief opsporen van baarmoederhalskanker.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 8 mei een heerlijk ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

 

05.11.2023 – WOSHkoor

WOSHkoor

De adviesraad ‘Noord-Zuid Boortmeerbeek’ nodigt je uit voor een optreden van het WOSHkoor, een 70-koppige zang- en muziekgroep. Dit gaat door op zondag 5 november om 16u in de kerk in Hever (Donk 1, 3191 Hever).

Een citaat op de website van het WOSHkoor:

“Met het WOSHkoor zingen wij liederen uit alle hoeken van de wereld, maar vooral uit het Zuiden, liederen over armoede, hoop, onderdrukking, bevrijding,... Zo scharen wij ons aan de kant van de mannen, vrouwen en kinderen die hier of elders het rad anders willen doen draaien.”

Laat deze laatste stelling nu net die visie zijn waarvoor de lokale Noord Zuidadviesraad zich jaar in, jaar uit wil blijven inzetten. Een uitnodiging van het Woshkoor is in die context dan ook een evidentie.

Het WOSHkoor slaagt erin op enthousiaste en vaak verrassende wijze liederen te brengen uit alle hoeken van de wereld. Het is daardoor uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde solidariteitskoren in Vlaanderen.

Allen van harte welkom!

Tickets: 15 euro
Inschrijvingen: via www.noordzuidprojectenboortmeerbeek.be

Ten voordele van en namens de zeven deelorganisaties van de Noord-Zuidraad:
Oxfam Wereldwinkel Boortmeerbeek - Bollé Bollé vzw - Sebastian Indian Soicial Projects vzw - Sos Gamboa Basori - Global Child Welfare - Sarmila Project Nepal - 111 (11.11.11)

 

30.09.2023 – Dertiende Trappistenavond

Dertiende Trappistenavond

Het is weer zover! Op zaterdag 30 september vanaf 17u30 organiseert vzw Bollé Bollé voor de 13de keer opnieuw de beroemde en welgesmaakte Trappistenavond in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft, is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte kop en paté, kan je dit jaar ook genieten van fijn gepresenteerde croques met abdijkaas. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Iedereen is dus van harte welkom op zaterdag 30 september vanaf 17u30 in feestzaal 'Den Bosuil' in Schiplaken.

Hopelijk tot dan!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

 

14.05.2023 – Moederdagontbijt

Moederdagontbijt

Op zondag 14 mei 2023 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Wie herinnert zich niet het riante en smaakvolle kwaliteitsontbijt dat we vorig jaar voor jullie samenstelden onder de vakkundige leiding van Nadia van bakkerij Vermeulen? De actie werd een enorm succes en daarom doen we ook dit jaar beroep op Nadia om de samenwerking met de lokale middenstand van Boortmeerbeek en onze VZW te coördineren. Dit zal weer resulteren in luxe-ontbijtboxen die door onze vrijwilligers met veel plezier bij jullie thuis bezorgd zullen worden.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle.

Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de verdere modernisering van het weeshuis van Mama Alvera in Bukoba in de buurt van het Victoriameer. Mama Alvera, de huishoudster van Pater Bolle op zijn eerste missiepost, startte haar weeshuis met Bolle’s steun toen de pater overgeplaatst werd om een nieuwe post te gaan oprichten.

Intussen is het oorspronkelijke huisje uitgebreid met o.a. een eetzaal en een grote slaapzaal, gescheiden voor meisjes en jongens, met bijhorend sanitair. Het huisje werd dus een modern weeshuis dat plaats biedt aan circa 35 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 8 mei een heerlijk ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

 

08.03.2023 – Lezing - het leven van Pater Bolle

Lezing - het leven van Pater Bolle

In samenwerking met Heemkundige Kring Ravensteyn en Vl@s organiseerde Davidsfonds-Culturele Kring Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek in november 2022 de Nacht van de Geschiedenis. Met als thema "Trots in Vlaanderen" werden we uitgenodigd om hier te spreken. Wegens ziekte van onze spreker werd het evenement op het laatste moment afgelast.

Maar nu staan we opnieuw op het programma. We zijn op woensdag 8 maart uitgenodigd in de kerk van Hever om de inzet, het doorzettingsvermogen van onze trots, dorpsgenoot wijlen Pater Albert Bolle, in de verf te zetten.

Tijdens deze bijeenkomst willen we jullie vertellen over Pater Bolle. We nemen jullie mee in zijn levenswerk en zijn projecten. Zijn onbaatzuchtige inzet, zijn betrokkenheid, zijn voorbeeld dat het leven van duizenden Tanzanianen verbeterde, willen we graag met jullie delen. Dat grote voorbeeld heeft velen van ons geraakt en mag niet verloren gaan.

We nodigen jullie hiervoor uit op woensdag 8 maart om 19u30 in de gerenoveerde kerk van Hever. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (voor leden van het Davidsfonds 8 euro).

Graag tot dan!

 

09.11.2022 – Nacht van de Geschiedenis - Het leven van Pater Bolle

Nacht van de Geschiedenis - Het leven van Pater Bolle

In samenwerking met Heemkundige Kring Ravensteyn en Vl@s organiseert Davidsfonds-Culturele Kring Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek de Nacht van de Geschiedenis. In het thema "Trots in Vlaanderen" zijn we met Bollé Bollé uitgenodigd om de inzet, het doorzettingsvermogen van onze trots, dorpsgenoot wijlen Pater Albert Bolle, in de verf te zetten.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis willen we jullie vertellen over Pater Bolle. We nemen jullie mee in zijn levenswerk en zijn projecten. Zijn onbaatzuchtige inzet, zijn betrokkenheid, zijn voorbeeld dat het leven van duizenden Tanzanianen verbeterde, willen we graag met jullie delen. Dat grote voorbeeld heeft velen van ons geraakt en mag niet verloren gaan.

We nodigen jullie hiervoor uit op woensdag 9 november om 19u30 in de gerenoveerde kerk van Hever. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (voor leden van het Davidsfonds 8 euro).

Graag tot dan!

 

08.05.2022 – Moederdagontbijt

Moederdagontbijt

Op zondag 8 mei 2022 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Wie herinnert zich niet het riante en smaakvolle kwaliteitsontbijt dat we vorig jaar voor jullie samenstelden onder de vakkundige leiding van Nadia van bakkerij Vermeulen? De actie werd een enorm succes en daarom doen we ook dit jaar beroep op Nadia om de samenwerking met de lokale middenstand van Boortmeerbeek en onze VZW te coördineren. Dit zal weer resulteren in luxe-ontbijtboxen die door onze vrijwilligers met veel plezier bij jullie thuis bezorgd zullen worden.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de verdere uitbreiding van het hospitaal in Mwanzugi, zo’n 11 km verwijderd van onze scholen in Igunga - Tanzania. Pater Bolle startte hier ooit een dispensarium met vooral aandacht voor moeder en kind. Je kan het omschrijven als ons voormalig “Kinderheil”.

Intussen is het oorspronkelijke dispensarium uitgegroeid tot een heus hospitaal met een veel grotere capaciteit en met een modern operatiekwartier dat nu ten volle benut kan worden dankzij het plaatsen van zonnepanelen met batterijen als opslagcapaciteit. Stroomuitval is daardoor uitgesloten waardoor geplande operaties veilig kunnen verlopen. Uit erkentelijkheid voor de nooit aflatende inzet van pater Albert voor Tanzania werd de naam van het hospitaal omgedoopt in “Father Albert Bolle Memorial Health Center”.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 2 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

26.03.2022 – Twaalfde Trappistenavond

Twaalfde Trappistenavond

Na 3 pogingen die in het corona-water vielen en bijna 2,5 jaar wachten is het eindelijk zover: de 12de editie van onze welgesmaakte Trappistenavond zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart 2022.

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je dit jaar ook genieten van fijn gepresenteerde kaaskroketten. Uiteraard doen we er alles aan om er voor iedereen een fijne avond van te maken en houden we rekening met alle coronamaatregelen die van toepassing zijn.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 26 maart vanaf 17u30 in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken)!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

23.10.2021 – Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Deze zomer zijn wij, Leen en Norifumi, twee studenten geneeskunde aan de KU Leuven, voor zes weken op avontuur naar Tanzania getrokken. De eerste vier weken brachten we door in Mwanzugi om inzicht te krijgen de werking van het lokale daghospitaal dat in 1998 werd opgericht door Pater Bolle. Nadien maakten we ook nog een rondreis om het land te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur.

Van zodra we voet aan de grond zetten in Afrika viel ons meteen hoe open en warm alle mensen zijn. We werden werkelijk overal en door iedereen ongelooflijk hartelijk verwelkomd! Ergens langsgaan zonder te eten of te drinken was gewoon geen optie. Overal waar we eventjes binnensprongen om ‘habari’ (goeiedag) te zeggen, werden we super warm ontvangen en overladen met eten en drinken. Ongeziene vriendelijkheid waar we in onze westerse cultuur nog veel van kunnen leren!

Presentatie inleefreis Leen & NorifumiOnze taken in het ziekenhuis waren enorm gevarieerd en elke dag maakten we wel iets anders mee. Naast veel voorkomende tropische ziektes als als malaria en buiktyfus staan in het dispensarium vooral pre- en postnatale zorg centraal en is er ook aandacht voor gezondheidseducatie. Veel afwisseling dus en altijd wel iets nieuws te beleven! Onnodig om te zeggen dat we onze eerste bevalling op Tanzaniaanse bodem niet snel zullen vergeten...

Ben je benieuwd naar onze ervaringen, verhalen en foto's? Kom dan zeker naar de presentatie over onze inleefreis op zaterdag 23 oktober om 20u in de Oude Pastorie in Hever. Iedereen van harte welkom!

Wanneer:
Zaterdag 23 oktober 2021 om 20u00

Plaats:
Cultuurhuis Oude Pastorie,
Ravesteinstraat 22, 3191 Hever

Gratis toegang.

09.05.2021 – Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Op zondag 9 mei vieren we onze mama’s met moederdag. Met Bollé Bollé willen we jullie graag dit jaar opnieuw helpen om hen extra te verwennen. We willen hen laten genieten van een heerlijk ontbijt met heel veel zorg en liefde aan huis gebracht.

In normale tijden stellen we deze ontbijtpakketten zelf samen, maar dat is helaas met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Maar de lokale middenstand van Schiplaken helpt ons graag een handje waarvoor onze hartelijke dank. Bakkerij Vermeulen zal in samenwerking met andere lokale handelaars luxe-ontbijtpakketten samenstellen. Onze vrijwilligers, ieder in eigen bubbel, bezorgen de ontbijtboxen met veel plezier aan de deur. Op die manier kunnen we deze actie coronaveilig organiseren.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Momenteel werken we aan de uitbreiding van een jongensschool met internaat in Singida. We helpen niet enkel bij de uitbreiding van de gebouwen, maar ook bij de plaatsing van een solarinstallatie. In ruil hiervoor kunnen de weesjongens die bij onze mama Alvera in de regio Bukoba aan het Victoriameer wonen, er gratis secundair onderwijs volgen.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 3 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Pagina's