Agenda-archief

Hieronder vind je alle activiteiten die in het verleden ten voordele van Bollé Bollé georganiseerd werden. Ga naar de Agenda-pagina voor aankomende activiteiten.

14.05.2023 – Moederdagontbijt

Moederdagontbijt

Op zondag 14 mei 2023 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Wie herinnert zich niet het riante en smaakvolle kwaliteitsontbijt dat we vorig jaar voor jullie samenstelden onder de vakkundige leiding van Nadia van bakkerij Vermeulen? De actie werd een enorm succes en daarom doen we ook dit jaar beroep op Nadia om de samenwerking met de lokale middenstand van Boortmeerbeek en onze VZW te coördineren. Dit zal weer resulteren in luxe-ontbijtboxen die door onze vrijwilligers met veel plezier bij jullie thuis bezorgd zullen worden.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle.

Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de verdere modernisering van het weeshuis van Mama Alvera in Bukoba in de buurt van het Victoriameer. Mama Alvera, de huishoudster van Pater Bolle op zijn eerste missiepost, startte haar weeshuis met Bolle’s steun toen de pater overgeplaatst werd om een nieuwe post te gaan oprichten.

Intussen is het oorspronkelijke huisje uitgebreid met o.a. een eetzaal en een grote slaapzaal, gescheiden voor meisjes en jongens, met bijhorend sanitair. Het huisje werd dus een modern weeshuis dat plaats biedt aan circa 35 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 8 mei een heerlijk ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

 

08.03.2023 – Lezing - het leven van Pater Bolle

Lezing - het leven van Pater Bolle

In samenwerking met Heemkundige Kring Ravensteyn en Vl@s organiseerde Davidsfonds-Culturele Kring Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek in november 2022 de Nacht van de Geschiedenis. Met als thema "Trots in Vlaanderen" werden we uitgenodigd om hier te spreken. Wegens ziekte van onze spreker werd het evenement op het laatste moment afgelast.

Maar nu staan we opnieuw op het programma. We zijn op woensdag 8 maart uitgenodigd in de kerk van Hever om de inzet, het doorzettingsvermogen van onze trots, dorpsgenoot wijlen Pater Albert Bolle, in de verf te zetten.

Tijdens deze bijeenkomst willen we jullie vertellen over Pater Bolle. We nemen jullie mee in zijn levenswerk en zijn projecten. Zijn onbaatzuchtige inzet, zijn betrokkenheid, zijn voorbeeld dat het leven van duizenden Tanzanianen verbeterde, willen we graag met jullie delen. Dat grote voorbeeld heeft velen van ons geraakt en mag niet verloren gaan.

We nodigen jullie hiervoor uit op woensdag 8 maart om 19u30 in de gerenoveerde kerk van Hever. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (voor leden van het Davidsfonds 8 euro).

Graag tot dan!

 

09.11.2022 – Nacht van de Geschiedenis - Het leven van Pater Bolle

Nacht van de Geschiedenis - Het leven van Pater Bolle

In samenwerking met Heemkundige Kring Ravensteyn en Vl@s organiseert Davidsfonds-Culturele Kring Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek de Nacht van de Geschiedenis. In het thema "Trots in Vlaanderen" zijn we met Bollé Bollé uitgenodigd om de inzet, het doorzettingsvermogen van onze trots, dorpsgenoot wijlen Pater Albert Bolle, in de verf te zetten.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis willen we jullie vertellen over Pater Bolle. We nemen jullie mee in zijn levenswerk en zijn projecten. Zijn onbaatzuchtige inzet, zijn betrokkenheid, zijn voorbeeld dat het leven van duizenden Tanzanianen verbeterde, willen we graag met jullie delen. Dat grote voorbeeld heeft velen van ons geraakt en mag niet verloren gaan.

We nodigen jullie hiervoor uit op woensdag 9 november om 19u30 in de gerenoveerde kerk van Hever. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (voor leden van het Davidsfonds 8 euro).

Graag tot dan!

 

08.05.2022 – Moederdagontbijt

Moederdagontbijt

Op zondag 8 mei 2022 is het weer zover! Dan verwennen we onze mama’s naar aloude gewoonte met een heerlijk Bollé Bollé moederdagontbijt, rechtstreeks en supervers van bij de bakker!

Wie herinnert zich niet het riante en smaakvolle kwaliteitsontbijt dat we vorig jaar voor jullie samenstelden onder de vakkundige leiding van Nadia van bakkerij Vermeulen? De actie werd een enorm succes en daarom doen we ook dit jaar beroep op Nadia om de samenwerking met de lokale middenstand van Boortmeerbeek en onze VZW te coördineren. Dit zal weer resulteren in luxe-ontbijtboxen die door onze vrijwilligers met veel plezier bij jullie thuis bezorgd zullen worden.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Dit jaar gebruiken we de opbrengst van de ontbijtactie voor de verdere uitbreiding van het hospitaal in Mwanzugi, zo’n 11 km verwijderd van onze scholen in Igunga - Tanzania. Pater Bolle startte hier ooit een dispensarium met vooral aandacht voor moeder en kind. Je kan het omschrijven als ons voormalig “Kinderheil”.

Intussen is het oorspronkelijke dispensarium uitgegroeid tot een heus hospitaal met een veel grotere capaciteit en met een modern operatiekwartier dat nu ten volle benut kan worden dankzij het plaatsen van zonnepanelen met batterijen als opslagcapaciteit. Stroomuitval is daardoor uitgesloten waardoor geplande operaties veilig kunnen verlopen. Uit erkentelijkheid voor de nooit aflatende inzet van pater Albert voor Tanzania werd de naam van het hospitaal omgedoopt in “Father Albert Bolle Memorial Health Center”.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 2 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

26.03.2022 – Twaalfde Trappistenavond

Twaalfde Trappistenavond

Na 3 pogingen die in het corona-water vielen en bijna 2,5 jaar wachten is het eindelijk zover: de 12de editie van onze welgesmaakte Trappistenavond zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart 2022.

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je dit jaar ook genieten van fijn gepresenteerde kaaskroketten. Uiteraard doen we er alles aan om er voor iedereen een fijne avond van te maken en houden we rekening met alle coronamaatregelen die van toepassing zijn.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 26 maart vanaf 17u30 in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken)!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

23.10.2021 – Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Deze zomer zijn wij, Leen en Norifumi, twee studenten geneeskunde aan de KU Leuven, voor zes weken op avontuur naar Tanzania getrokken. De eerste vier weken brachten we door in Mwanzugi om inzicht te krijgen de werking van het lokale daghospitaal dat in 1998 werd opgericht door Pater Bolle. Nadien maakten we ook nog een rondreis om het land te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur.

Van zodra we voet aan de grond zetten in Afrika viel ons meteen hoe open en warm alle mensen zijn. We werden werkelijk overal en door iedereen ongelooflijk hartelijk verwelkomd! Ergens langsgaan zonder te eten of te drinken was gewoon geen optie. Overal waar we eventjes binnensprongen om ‘habari’ (goeiedag) te zeggen, werden we super warm ontvangen en overladen met eten en drinken. Ongeziene vriendelijkheid waar we in onze westerse cultuur nog veel van kunnen leren!

Presentatie inleefreis Leen & NorifumiOnze taken in het ziekenhuis waren enorm gevarieerd en elke dag maakten we wel iets anders mee. Naast veel voorkomende tropische ziektes als als malaria en buiktyfus staan in het dispensarium vooral pre- en postnatale zorg centraal en is er ook aandacht voor gezondheidseducatie. Veel afwisseling dus en altijd wel iets nieuws te beleven! Onnodig om te zeggen dat we onze eerste bevalling op Tanzaniaanse bodem niet snel zullen vergeten...

Ben je benieuwd naar onze ervaringen, verhalen en foto's? Kom dan zeker naar de presentatie over onze inleefreis op zaterdag 23 oktober om 20u in de Oude Pastorie in Hever. Iedereen van harte welkom!

Wanneer:
Zaterdag 23 oktober 2021 om 20u00

Plaats:
Cultuurhuis Oude Pastorie,
Ravesteinstraat 22, 3191 Hever

Gratis toegang.

09.05.2021 – Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Op zondag 9 mei vieren we onze mama’s met moederdag. Met Bollé Bollé willen we jullie graag dit jaar opnieuw helpen om hen extra te verwennen. We willen hen laten genieten van een heerlijk ontbijt met heel veel zorg en liefde aan huis gebracht.

In normale tijden stellen we deze ontbijtpakketten zelf samen, maar dat is helaas met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Maar de lokale middenstand van Schiplaken helpt ons graag een handje waarvoor onze hartelijke dank. Bakkerij Vermeulen zal in samenwerking met andere lokale handelaars luxe-ontbijtpakketten samenstellen. Onze vrijwilligers, ieder in eigen bubbel, bezorgen de ontbijtboxen met veel plezier aan de deur. Op die manier kunnen we deze actie coronaveilig organiseren.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Momenteel werken we aan de uitbreiding van een jongensschool met internaat in Singida. We helpen niet enkel bij de uitbreiding van de gebouwen, maar ook bij de plaatsing van een solarinstallatie. In ruil hiervoor kunnen de weesjongens die bij onze mama Alvera in de regio Bukoba aan het Victoriameer wonen, er gratis secundair onderwijs volgen.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 3 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

10.05.2020 – Geannuleerd - Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Geannuleerd - Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Omwille van de coronacrisis kan het negende moederdagontbijt, dat gepland was voor zondag 10 mei 2020, niet doorgaan. Uiteraard kan je Bollé Bollé wel blijven steunen op andere manieren. Bedankt voor je begrip en maak er desondanks een onvergetelijke moederdag van!05.10.2019 – Elfde Trappistenavond

Elfde Trappistenavond

Op zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 17u30 organiseren we al voor de 11de keer onze beroemde en welgesmaakte Trappistenavond in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je ook dit jaar genieten van fijn gepresenteerde croques met abdijkaas. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 17u30 in zaal Den Bosuil in Schiplaken!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

12.05.2019 – Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Naar jaarlijkse traditie verwent Bollé Bollé alle mama's van Boortmeerbeek op zondag 12 mei 2019!
Meer info en het online bestelformulier vind je hier!
Pagina's