Nieuwsarchief

Kijk voor meer recent nieuws op de Nieuwspagina.

Moederdagontbijt 2021

Op zondag 9 mei vieren we onze mama’s met moederdag. Met Bollé Bollé willen we jullie graag dit jaar opnieuw helpen om hen extra te verwennen. We willen hen laten genieten van een heerlijk ontbijt met heel veel zorg en liefde aan huis gebracht.

In normale tijden stellen we deze ontbijtpakketten zelf samen, maar dat is helaas met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Maar de lokale middenstand van Schiplaken helpt ons graag een handje waarvoor onze hartelijke dank. Bakkerij Vermeulen zal in samenwerking met andere lokale handelaars luxe-ontbijtpakketten samenstellen. Onze vrijwilligers, ieder in eigen bubbel, bezorgen de ontbijtboxen met veel plezier aan de deur. Op die manier kunnen we deze actie coronaveilig organiseren.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Momenteel werken we aan de uitbreiding van een jongensschool met internaat in Singida. We helpen niet enkel bij de uitbreiding van de gebouwen, maar ook bij de plaatsing van een solarinstallatie. In ruil hiervoor kunnen de weesjongens die bij onze mama Alvera in de regio Bukoba aan het Victoriameer wonen, er gratis secundair onderwijs volgen.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 3 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

Nieuwsbrief . 23

Je zou het bijna vergeten maar er zijn nog zekerheden in het leven: een Belgische regering vormen vraagt tijd, elektrisch fietsen is heerlijk tot wanneer je batterij het begeeft en verschijnen de feestdagen dan duiken ook de traditionele eindejaarsvraagjes op. Aan die laatste konden ook wij als vzw Bollé Bollé niet ontsnappen. We kijken dus graag met jullie even terug op de voorbije maanden, om vervolgens volop vooruit te blikken.

Want in een jaar dat we allicht niet gauw zullen vergeten, leerden we meer dan ooit om flexibel en creatief te zijn, zowel hier als in het Zuiden. We vonden nieuwe manieren om het anders en soms zelfs beter te doen en leerden wat we eigenlijk al lang wisten: waar een wil is, is een (lange) weg!

Met dank aan de smartphones van onze enthousiaste projectverantwoordelijken in Tanzania leek de andere kant van de wereld immers nog nooit zo dichtbij. Met de regelmaat van de klok verschenen er de voorbije maanden dan ook nieuwe foto-updates op ons scherm en leek het bij momenten alsof we zelf onder de Afrikaanse brandende zon stonden te genieten van, het mag gezegd, alweer een prachtig resultaat.

Want gewerkt is er, en nog geen klein beetje. Zowel in Singida als in Mwanzugi zetten onze bouwploeg zijn beste beentje voor en terwijl de halve wereld dit jaar stil stond, verschenen er in Tanzania opnieuw enkele gebouwen die zonder twijfel voor een betere toekomst van heel wat Tanzanianen zullen zorgen.

Benieuwd hoe de voorbije maanden voor Bollé Bollé zijn verlopen? Lees dan snel onze 23ste nieuwsbrief in PDF-formaat (4,65Mb).

Speculoosverkoop

CORONA... We zijn dit virus met zijn allen zo beu. Zowel de pandemie als alle mogelijke gevolgen en nevenverschijnselen beheersen onze levens, of we het nu willen of niet. Ook onze VZW Bollé Bollé ontsnapt helaas niet aan de impact van Corona en onze inkomsten uit de gekende Bollé Bollé evenementen in Boortmeerbeek en bij uitbreiding in gans Vlaanderen zijn volledig weggevallen:

  • Geen vastenvoettochten dit jaar in onze scholen waar we met de regelmaat van de klok duiding mogen geven
  • Geen moederdagontbijt
  • Geen vertegenwoordiging op “Boortmeerbeek Feest!” waar we elk jaar met collega’s van andere goede doelen aanwezig zijn in het kader van het Noord-Zuid gebeuren
  • Voorlopig geen welgesmaakte Trappistenavond wegens gebrek aan een voldoende grote Corona-proof accommodatie om onze 300 aanwezigen te plezieren
  • En ook geen Ferm (KVLV) kerstmarkt dit jaar waar we zoveel artikelen aan de man/vrouw brachten

Geen inkomsten op het ogenblik dat we ze zo broodnodig hebben om een nieuw gestart project aan ons hospitaal van Mwanzugi - Tanzania verder te kunnen financieren, brengt ons wel degelijk in financiële ademnood. Daarom hebben we beslist om toch één actie online op te zetten om wat inkomsten te vergaren en wel met een SPECULOOSVERKOOP!

Onze gekende, lekkere speculoos die we normaal op de kerstmarkt verkopen bieden we dit jaar immers online aan tegen een prijs van € 6 per pakje van circa 250 gr. met gratis levering in de drie deelgemeenten van Boortmeerbeek.

Ons artisanale product zal uiteraard bereid en gebakken worden in veilige omstandigheden, rekening houdend met alle vigerende Corona- maatregelen. Veilig... én lekker!

Bestellen kan tot en met 29 november 2020 via het online bestelformulier. Bestellingen zullen op de dag van uw keuze gratis aan huis geleverd worden: ofwel op 4 of 5 december aan de vooravond van Sinterklaas ofwel op 12 december 2020.

Alvast bedankt om deze actie voor het goede doel grootmoedig te willen steunen!

 

Nieuwsbrief . 22

Een gezond, gelukkig en enthousiast 2020. Dat was onze wens in onze vorige nieuwsbrief.  En zo verliepen ook de eerste weken van het jaar voor de meesten van ons. Tot slechts enkele weken later een virus nog enthousiaster de wereld overnam. In de bizarre maanden die daarop volgden, werd bubbelen een nieuw werkwoord, een mondkapje een onmisbaar onderdeel van de garderobe en een elleboogje geven algemeen aanvaard. Behalve in de koers.

Covid-19 zorgde voor grote veranderingen. Ook in Tanzania. Ook daar deden de scholen voor enkele maanden de deuren dicht, deden mondkapjes (nog kleurrijker dan de Europese exemplaren) hun intrede en werden alle bouwprojecten van onze vzw ‘on hold’ gezet. Maar gelukkig niet voor heel lang.

In juli startten de werken voor een gloednieuw Bollé Bollé-project in Singida. Een project dat niet alleen zorgt voor een bijzondere win-win-situatie maar bovendien alle regio's waar pater Bolle ooit actief was met elkaar verbindt. En intussen staat er ook nog een ander project in de startblokken. Hoog tijd dus voor een update vanuit de andere kant van de wereld.

Benieuwd hoe de voorbije maanden in Tanzania zijn verlopen? Lees dan snel onze 22ste nieuwsbrief in PDF-formaat (8,81MB).

Moederdagontbijt geannuleerd

Omwille van de coronacrisis kan het negende moederdagontbijt, dat gepland was voor zondag 10 mei 2020, jammer genoeg niet doorgaan. Uiteraard kan je Bollé Bollé wel blijven steunen op andere manieren. Bedankt voor je begrip en maak er desondanks een onvergetelijke moederdag van!

Nieuwsbrief . 21

Terwijl het jaar stilaan naar zijn einde loopt en een oranjerood winterzonnetje buiten het beste van zichzelf geeft tegen een koude maar diepblauwe hemel, is het tijd om de balans op te maken van 2019. Het was, in alle opzichten, een intens en bewogen jaar.

Net zoals de voorbije 12 jaar werd er zowel hier in België als aan de andere kant van de wereld ongelooflijk hard gewerkt. Net als altijd konden we dankzij jullie zeer gewaardeerde steun enkele fantastische projecten toevoegen aan de intussen lange lijst met realisaties van Bollé Bollé vzw. En net als altijd werden we daarvoor in Tanzania overspoeld met een eindeloze aaneenschakeling van fonkelende ogen, brede glimlachen en vooral: ongeziene hoeveelheden dankbaarheid.

Benieuwd welke bergen de afgelopen maanden werden verzet? Lees dan onze 21ste nieuwsbrief in PDF-formaat (3,19MB).

Elfde Trappistenavond

Op zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 17u30 organiseren we al voor de 11de keer onze beroemde en welgesmaakte Trappistenavond in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je ook dit jaar genieten van fijn gepresenteerde croques met abdijkaas. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 17u30 in zaal Den Bosuil in Schiplaken!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

Afscheid van Miep Claes

Met diepe droefheid maar vooral grote dankbaarheid hebben wij dit weekend het overlijden vernomen van Miep Claes, initiatiefneemster van onze vzw Bollé Bollé. Na enkele onvergetelijke bezoeken aan pater Albert Bolle besloot Miep in 2007 immers om samen met enkele anderen een vereniging op te richten om het werk van pater Bolle op gestructureerde manier financieel en logistiek te ondersteunen. Zelf nam ze daarbij met veel toewijding 10 jaar lang de taak op van penningmeester.

Door de jaren heen leerden we Miep kennen als een eenvoudige, maar ongelooflijk straffe en bewonderenswaardige vrouw met bovenal een gouden hart. Als geen ander verkondigde ze 'het woord van den Bolle' en nam ze het maar wat graag op voor de vrouwen en kinderen in Tanzania die het moeilijk hadden. Dankzij haar vele indrukken en verhalen uit Igunga wist Miep heel wat harten warm te maken voor de projecten van Bollé Bollé. Op die manier zorgde ze, in alle bescheidenheid en achter de schermen, voor een indrukwekkend lange lijst aan realisaties in Tanzania. Zonder haar was Bollé Bollé nooit geweest wat het nu is.

We zijn haar dan ook enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet en alles wat ze voor pater Bolle's projecten in Tanzania betekend heeft. Een vrouw uit de duizend om nooit te vergeten. Dankjewel voor alles en rust zacht, Miep - asante sana Bibi Miepi, tutakukumbuka milele na milele.

Wie Miep eer wil betuigen kan, op haar eigen verzoek, de schoolprojecten in Tanzania steunen waarop ze zo trots was. Meer info over deze schoolprojecten kan worden teruggevonden onder Projecten. Wenst u een gift te doen, dan vindt u alle info op de pagina Steun ons.

Moederdagontbijt 2019

Binnenkort is het weer zover: naar jaarlijkse traditie verwent Bollé Bollé alle mama's van Boortmeerbeek op zondag 12 mei 2019!

Traditiegetrouw willen wij, leden van Bollé Bollé, jullie nu al voor de negende keer graag helpen om die dag op een onvergetelijke manier te beginnen door alle mama’s te laten genieten van een heerlijk ontbijt. En natuurlijk hoeven ze daar zelf niet voor te zorgen op deze bijzondere dag. Eén keer per jaar mogen ze wel eens extra in de watten gelegd worden, toch?

Aarzel niet en bestel nu een ontbijt via het online bestelformulier op deze pagina!

Opgelet: om alles praktisch haalbaar de houden, kunnen de Moederdagontbijten enkel in de deelgemeentes van Boortmeerbeek aan huis geleverd worden. Woon je verder? Dan kan je wel steeds je ontbijt zelf komen afhalen in Schiplaken. Meer info op de bestelpagina.

Nieuwsbrief . 20

Het is lang niet de eerste keer dat we met Bollé Bollé voor een grote uitdaging stonden. De voorbije 11 jaar hebben we immers met de regelmaat van de klok onze grenzen wel eens letterlijk of figuurlijk verlegd. Maar de uitdaging waar we het voorbije jaar voor stonden, was er toch alweer eentje van de overtreffende trap.

De missie? Een container van ruim 26 ton vol met solar materiaal vanuit België tot in Igunga, Tanzania krijgen. Aan boord onder meer 163 zonnepanelen, 450 energiezuinige ledverlichtingsarmaturen, ruim 13.000kg aan onderhoudsvrije batterijen en meer dan 8 kilometer nieuwe voedingskabels. De container, met een straatwaarde om lichtjes duizelig van te worden, dient eerst 17.500km over zee af te leggen om vervolgens de laatste 810km per oplegger af te werken. En oja, eens het materiaal in Igunga is aangekomen, zou het ook fijn zijn als alles samen met de lokale bouwploeg geïnstalleerd geraakt in onze twee scholen in Igunga en het hospitaaltje van Mwanzugi.

Benieuwd hoe dat is afgelopen? Klik dan snel door naar onze 20ste nieuwsbrief in PDF-formaat (4,2MB).

Pagina's