Nieuwsarchief

Kijk voor meer recent nieuws op de Nieuwspagina.

Trappistenavond op 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober 2017 vanaf 18u30 organiseren we al voor de 9de keer onze beroemde en welgesmaakte Trappistenavond in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Dit jaar steken we het geheel in een nieuw jasje. Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je vanaf dit jaar genieten van fijn gepresenteerde croques met abdijkaas. Ook dit jaar zal er een tombola georganiseerd worden met mooie prijzen.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 7 oktober vanaf 18u30 in zaal Den Bosuil in Schiplaken!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

 

 

Nieuwsbrief . 18

Er zijn weinig dingen die zoveel deugd doen als te horen én te zien dat de scholen van pater Bolle het goed doen. Het voorbije jaar kregen we opnieuw regelmatig hartverwarmende berichten uit Igunga die bewijzen dat de jarenlange inzet van Bollé Bollé meer dan ooit zijn vruchten afwerpt. En dat doet deugd. Héél veel deugd zelfs. Want degelijk onderwijs is nog altijd de beste basis voor een betere toekomst van onze Tanzaniaanse kinderen.

Meer over deze hartverwarmende berichten, een stand van onze projecten in Tanzania en een blik naar de toekomst vind je in onze 18de nieuwsbrief. Klik hier voor deze nieuwsbrief in PDF-versie (3,4MB).

 

Run for Bollé Bollé

Kevin, een van onze vrijwiligers, heeft naast het Afrikavirus ook het loopvirus te pakken. Hij bundelt zijn 2 passies en hoopt met zijn 'Run for Bollé Bollé' niet enkel een marathon uit te lopen, maar ook heel veel geld in te zamelen voor het goede doel.

Wil je hem en ons helpen? Neem dan zeker een kijkje op zijn facebook-pagina.

Toi toi toi Kevin!

Moederdagontbijt Boortmeerbeek

Binnenkort is het weer zover: naar jaarlijkse traditie verwent Bollé Bollé alle mama's van Boortmeerbeek op zondag 14 mei 2017!

Traditiegetrouw willen wij, leden van Bollé Bollé, jullie nu al voor de achtste keer graag helpen om Moederdag op een onvergetelijke manier te beginnen door alle mama’s te laten genieten van een heerlijk ontbijt. En natuurlijk hoeven ze daar zelf niet voor te zorgen op deze bijzondere dag. Eén keer per jaar mogen ze wel eens extra in de watten gelegd worden, toch?

Aarzel niet en bestel nu een ontbijt via het online bestelformulier op deze pagina!

Opgelet: om alles praktisch haalbaar de houden, kunnen we helaas enkel de mama's van Boortmeerbeek verwennen op deze bijzondere dag.

Stopzetting oud ijzerophaling

Jaren lang verzamelde Bollé Bollé oude metalen ten voordele van de projecten van pater Bolle in Tanzania. Maar de vrijwilligers die zich hiermee bezig houden worden een dagje ouder en hebben beslist om er eind 2016 een punt achter te zetten.

Vanaf 1 januari 2017 kan u dus helaas niet langer bij ons tercht met uw oud ijzer. Uiteraard bent u wel vrij om uw oud ijzer zelf naar een oud ijzerhandelaar te brengen en de opbrengst ervan over te maken aan onze vzw.

Wij willen alleszins graag iedereen nogmaals bedanken voor de hartelijke samenwerking van de afgelopen 10 jaar!

Nieuwsbrief . 17

Ken je dat? Van die dagen waarop alles tegen lijkt te slaan? Dagen waarop je twee linkerhanden lijkt te hebben en zowat alles in het honderd dreigt te lopen? Eerlijk: zo’n dag was het vandaag. Tot er dat berichtje op mijn telefoonscherm verscheen.  Uit Igunga. Een Whatsapp-foto nog wel. Twee blote voeten op een pas getegelde vloer. “So happy to see. Thank you and all the members of Bollé Bollé”, luidde het onderschrift.

Nu het 2016 stilaan ten einde loopt, bezorgen we jullie traditiegetrouw een uitgebreide update vanuit Tanzania. Benieuwd naar wat er de voorbije maanden allemaal gebeurde in het Zuiden? Klik dan snel door naar de nieuwsbrief in PDF-versie (3,9MB).

 

Op de biertour voor Bollé Bollé!

Zoals eerder aangekondigd doen we dit jaar met Bollé Bollé mee aan de Warmste Week van Studio Brussel. Hierbij kunnen verschillende acties georganiseerd worden ten voordele van onze vzw.

Ons kernlid Diane Bolle neemt met Cameleon Events het voortouw en organiseert de eerste actie! De leuze luidt "Op de biertour voor Bollé Bollé". Daarmee stelt ze graag twee acties voor.

1. Bierwandeling in Leuven

Cameleon Events organiseert sinds 2004 bierevents in en rond Leuven. Voor De Warmste Week van Studio Brussel verkopen we als warmste actie een wandelpakket met drie streekbieren in Leuvense cafés.  De opbrengst van deze actie gaat volledig naar de vzw. Voor € 18 per persoon krijgen de deelnemers een wandelroute van circa 5 km met het bierverhaal van Leuven en drie bonnen waarmee op drie verschillende plaatsen een streekbier geproefd kan worden. Het wandelpakket kan op eigen tempo gebruikt worden, op alle dagen behalve maandag en woensdag.

Hoe kan je bestellen?

 1. Stuur een e-mail naar info@bollebolle.be met als onderwerp “Bierwandeling” en vermeld volgende gegevens:
  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Aantal personen en hun namen
 2. Stort het juiste bedrag op ons rekeningnummer  BE35 7340 2236 1337 (BIC: KREDBEBB), met vermelding “BIERWANDELING + NAAM + AANTAL PERSONEN”.
 3. Wanneer de betaling ontvangen is, sturen we een bevestigingsmail met daarin de nodige documenten en bonnen voor de wandeling.

Deze actie loopt tem 18 december 2016.

2. Een eigen bier voor Bollé Bollé

Blijf je liever knusjes binnen en wil je toch Bollé Bollé vzw steunen?  Dat kan! We brengen voor de feestdagen een hartverwarmend bier uit: “Donkeren Bolle” van 8°. Ook hierbij gaat de opbrengst volledig naar de vzw. Voor een fles van 75cl vragen we € 7,50.

De flessen zijn verkrijgbaar via Diane Bolle (Leuven) en Eline Cauwenberghs (Mechelen). Stuur een e-mail naar info@bollebolle.be met als onderwerp “Donkeren Bolle” en dan wordt de verdere levering besproken.

Hopelijk word je hiermee warm gemaakt om ook zelf een leuke actie op poten te zetten (zelfgemaakte cake verkopen met je jeugdvereniging, soep verkopen aan je collega's,...). Je kan je actie registreren via de website van Studio Brussel. Nadat je de actie geregistreerd hebt, wordt deze gepubliceerd op de website. Ook via die weg kan het ingezamelde geld overgemaakt worden aan onze vzw. Geef ons een seintje wanneer je een actie organiseert of wil organiseren. We willen je graag verder helpen met de registratie en de organisatie. En zo kunnen we de actie ook mee in de kijker zetten. Er zijn ook enkele algemene acties waaraan je kan deelnemen, bvb. de Warmathon (voor de sportievelingen) of de Ketnet-Koekenbak (voor de scholen). De opbrengst van deze acties wordt verdeeld over alle deelnemende goede doelen.

Bij vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

De Warmste Week: laat jij ons vuurtje branden?

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Studio Brussel ook dit jaar De Warmste Week. Tijdens de week voor Kerstmis worden er verscheidene acties georganiseerd om allerlei goede doelen te steunen. Dit jaar is onze vzw Bollé Bollé ook geselecteerd als goede doel! Aan de hand van acties kan je dus geld inzamelen voor onze projecten in Tanzania.

Wij hopen dat jullie ons handje willen helpen en een leuke actie op poten te zetten (zelfgemaakte cake verkopen met je jeugdvereniging, soep verkopen aan je collega's,...). Je kan je actie registreren via de website van Studio Brussel. Nadat je de actie geregistreerd hebt, wordt deze gepubliceerd op de website. Ook via die weg kan het ingezamelde geld overgemaakt worden aan onze vzw.

Hoe doe je dit?

 1. Bedenk een leuke actie
 2. Surf naar https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/bolle-bolle-vzw
 3. Klik op “Registreer jouw warmste actie”
 4. Kies een goed doel: Bollé Bollé. Klik de vzw aan en kies voor “registreer een actie”
 5. Vul het formulier in: naam en beschrijving van de actie, datum waarop de actie zal plaatsvinden en de locatie.
 6. Vooraleer je de registratie kan voltooien, zal je je moeten registreren.

Geef ons een seintje wanneer je een actie organiseert of wil organiseren. We willen je graag verder helpen met de registratie en de organisatie. En zo kunnen we de actie ook mee in de kijker zetten.

Er zijn ook enkele algemene acties waaraan je kan deelnemen, bvb. De Warmathon. De opbrengst van deze acties wordt verdeeld over alle deelnemende goede doelen.

Bij vragen of opmerkingen hierover, aarzel niet om ons te contacteren.

Bollé Bollé verzamelt al jaren oude metalen om de opbrengst ervan te investeren in de projecten van pater Bolle in Tanzania. Maar de vrijwilligers die zich hiermee bezig houden worden een dagje ouder en hebben beslist om er eind 2016 een punt achter te zetten. Graag maken wij van deze gelegenheid dus gebruik om u nogmaals te bedanken voor de samenwerking van de afgelopen 10 jaar!

Heeft u nog oud ijzer, dan komen wij dat graag en gratis ophalen tot en met december 2016. Aarzel dus niet en maak nu een afspraak.

Alle oud ijzer, radiatoren, motoren, kabels, geel en rood koper, aluminium, inox, voertuigbatterijen (ook gevuld) zijn toegelaten. GEEN witgoed-electro, vloeistof, plastic, rubber en glas.

Voor een afspraak: mail info@bollebolle.be of bel naar 015/61 44 06 van de familie Schelkens uit Schiplaken.

De opbrengst van onze activiteiten gaat integraal en direct naar de projecten van wijlen Pater Albert Bolle in Igunga - Tanzania en wordt er aangewend voor de bouw van een meisjesinternaat voor 900 studentes.

Namens Bollé Bollé en onze Tanzaniaanse vrienden danken wij U reeds bij voorbaat.

Achtste West-Trappistenavond op 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober 2016 is het weer zover: al voor de achtste keer kan je die avond vanaf 19u30 in De Bosuil (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken) genieten van onze West-Trappistenavond. Met authentieke trappist (Westvleteren en Westmalle) en huisgemaakte patés en kop, abdijkazen en abdijbrood. Iedereen van harte welkom!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

 

 

 

Pagina's