Nieuwsarchief

Kijk voor meer recent nieuws op de Nieuwspagina.

Speculoosverkoop

Bij Bollé Bollé spreken we niet van Sinterklaas maar noemen wij deze gulle man “Sinterkloos”!

Sinterklaastijd is immers bij uitstek sinterkloos- pardon speculoostijd en waar is nu toevallig de beste artisanaal bereide speculoos te verkrijgen? Juist ja, enkel en alleen online bij Bollé Bollé VZW. Hoog tijd dus om de sinterkloosverkoop 2021 op gang te trekken.

Na het grote succes van vorig jaar bieden wij onze gekende, lekkere kwaliteitsspeculoos ook dit jaar enkel online aan tegen dezelfde prijs van € 6 per pakje van circa 250 gr. met gratis levering in de drie deelgemeenten van Boortmeerbeek.

Ons artisanaal product zal uiteraard bereid en gebakken worden in veilige omstandigheden, rekening houdend met alle vigerende Corona-maatregelen. Veilig... én lekker!

Bestellen kan tot en met 28 november 2021 via het online bestelformulier. Bestellingen zullen op de dag van uw keuze gratis aan huis geleverd worden: ofwel op 3 of 4 december aan de vooravond van Sinterklaas ofwel op 11 december 2021.

Alvast bedankt om deze actie voor het goede doel grootmoedig te willen steunen! In deze onzekere coronatijden is deze actie, naast de gewaardeerde en niet aflatende steun van vele donateurs, zowat de enige bron van inkomsten om onze projecten in Tanzania verder te realiseren.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 28 november onze heerlijke speculoos via het online bestelformulier!

Speculoos bestellen

Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Deze zomer zijn wij, Leen en Norifumi, twee studenten geneeskunde aan de KU Leuven, voor zes weken op avontuur naar Tanzania getrokken. De eerste vier weken brachten we door in Mwanzugi om inzicht te krijgen de werking van het lokale daghospitaal dat in 1998 werd opgericht door Pater Bolle. Nadien maakten we ook nog een rondreis om het land te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur.

Van zodra we voet aan de grond zetten in Afrika viel ons meteen hoe open en warm alle mensen zijn. We werden werkelijk overal en door iedereen ongelooflijk hartelijk verwelkomd! Ergens langsgaan zonder te eten of te drinken was gewoon geen optie. Overal waar we eventjes binnensprongen om ‘habari’ (goeiedag) te zeggen, werden we super warm ontvangen en overladen met eten en drinken. Ongeziene vriendelijkheid waar we in onze westerse cultuur nog veel van kunnen leren!

Presentatie inleefreis Leen & NorifumiOnze taken in het ziekenhuis waren enorm gevarieerd en elke dag maakten we wel iets anders mee. Naast veel voorkomende tropische ziektes als als malaria en buiktyfus staan in het dispensarium vooral pre- en postnatale zorg centraal en is er ook aandacht voor gezondheidseducatie. Veel afwisseling dus en altijd wel iets nieuws te beleven! Onnodig om te zeggen dat we onze eerste bevalling op Tanzaniaanse bodem niet snel zullen vergeten...

Ben je benieuwd naar onze ervaringen, verhalen en foto's? Kom dan zeker naar de presentatie over onze inleefreis op zaterdag 23 oktober om 20u in de Oude Pastorie in Hever. Iedereen van harte welkom!

Wanneer:
Zaterdag 23 oktober 2021 om 20u00

Plaats:
Cultuurhuis Oude Pastorie,
Ravesteinstraat 22, 3191 Hever

Gratis toegang.

Niet alleen ons Moederdagontbijt van mei 2020 maar ook verschillende scholenacties zagen we afgelopen maanden al in het Corona-water vallen. Zo ook de Trappistenavond die eerst gepland stond voor zaterdag 24 oktober 2020 en nadien nog een tweede keer toen we hoopten op 6 maart 2021 weer te kunnen samenkomen.

Ook voor de derde datum (voorzien op 2 oktober 2021) gaan we uiteindelijk passen: de opgelegde maatregelen maken het te moeilijk om het evenement veilig en plezant te houden voor iedereen. Maar uitstel is geen afstel want we hebben alvast een nieuwe datum klaar: de 12de editie van onze welgesmaakte Trappistenavond zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart 2022.

Markeer die datum dus alvast in je agenda. Naar algoede gewoonte kan je ons die avond vinden in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Dat er in 2020 én 2021 geen Trappistenavond kon plaatsvinden, is voor Bollé Bollé letterlijk een streep door de rekening. En dat terwijl enkele projecten in Tanzania nu meer dan ooit onze financiële steun nodig hebben. Je leest er meer over in onze 22ste nieuwsbrief. Voor één keer vragen we daarom expliciet om jullie hulp. Hopelijk kunnen we met deze warme oproep ook in 2021 de nodige fondsen verzamelen om verder te kunnen bouwen aan het ziekenhuis en de andere de dromen van pater Bolle in Tanzania.

Alvast ontzettend hard bedankt voor jullie steun!

Moederdagontbijt 2021

Op zondag 9 mei vieren we onze mama’s met moederdag. Met Bollé Bollé willen we jullie graag dit jaar opnieuw helpen om hen extra te verwennen. We willen hen laten genieten van een heerlijk ontbijt met heel veel zorg en liefde aan huis gebracht.

In normale tijden stellen we deze ontbijtpakketten zelf samen, maar dat is helaas met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Maar de lokale middenstand van Schiplaken helpt ons graag een handje waarvoor onze hartelijke dank. Bakkerij Vermeulen zal in samenwerking met andere lokale handelaars luxe-ontbijtpakketten samenstellen. Onze vrijwilligers, ieder in eigen bubbel, bezorgen de ontbijtboxen met veel plezier aan de deur. Op die manier kunnen we deze actie coronaveilig organiseren.

De opbrengst van de verkoop zullen we gebruiken om onze projecten in Tanzania verder te ondersteunen. We doen dit nog steeds in het gedachtegoed van pater Albert Bolle. Momenteel werken we aan de uitbreiding van een jongensschool met internaat in Singida. We helpen niet enkel bij de uitbreiding van de gebouwen, maar ook bij de plaatsing van een solarinstallatie. In ruil hiervoor kunnen de weesjongens die bij onze mama Alvera in de regio Bukoba aan het Victoriameer wonen, er gratis secundair onderwijs volgen.

Woon je in Boortmeerbeek, Hever of Schiplaken? Bestel dan voor 3 mei een heerlijke luxe-ontbijt via het online bestelformulier!

Een ontbijt bestellen

Nieuwsbrief . 23

Je zou het bijna vergeten maar er zijn nog zekerheden in het leven: een Belgische regering vormen vraagt tijd, elektrisch fietsen is heerlijk tot wanneer je batterij het begeeft en verschijnen de feestdagen dan duiken ook de traditionele eindejaarsvraagjes op. Aan die laatste konden ook wij als vzw Bollé Bollé niet ontsnappen. We kijken dus graag met jullie even terug op de voorbije maanden, om vervolgens volop vooruit te blikken.

Want in een jaar dat we allicht niet gauw zullen vergeten, leerden we meer dan ooit om flexibel en creatief te zijn, zowel hier als in het Zuiden. We vonden nieuwe manieren om het anders en soms zelfs beter te doen en leerden wat we eigenlijk al lang wisten: waar een wil is, is een (lange) weg!

Met dank aan de smartphones van onze enthousiaste projectverantwoordelijken in Tanzania leek de andere kant van de wereld immers nog nooit zo dichtbij. Met de regelmaat van de klok verschenen er de voorbije maanden dan ook nieuwe foto-updates op ons scherm en leek het bij momenten alsof we zelf onder de Afrikaanse brandende zon stonden te genieten van, het mag gezegd, alweer een prachtig resultaat.

Want gewerkt is er, en nog geen klein beetje. Zowel in Singida als in Mwanzugi zetten onze bouwploeg zijn beste beentje voor en terwijl de halve wereld dit jaar stil stond, verschenen er in Tanzania opnieuw enkele gebouwen die zonder twijfel voor een betere toekomst van heel wat Tanzanianen zullen zorgen.

Benieuwd hoe de voorbije maanden voor Bollé Bollé zijn verlopen? Lees dan snel onze 23ste nieuwsbrief in PDF-formaat (4,65Mb).

Speculoosverkoop

CORONA... We zijn dit virus met zijn allen zo beu. Zowel de pandemie als alle mogelijke gevolgen en nevenverschijnselen beheersen onze levens, of we het nu willen of niet. Ook onze VZW Bollé Bollé ontsnapt helaas niet aan de impact van Corona en onze inkomsten uit de gekende Bollé Bollé evenementen in Boortmeerbeek en bij uitbreiding in gans Vlaanderen zijn volledig weggevallen:

  • Geen vastenvoettochten dit jaar in onze scholen waar we met de regelmaat van de klok duiding mogen geven
  • Geen moederdagontbijt
  • Geen vertegenwoordiging op “Boortmeerbeek Feest!” waar we elk jaar met collega’s van andere goede doelen aanwezig zijn in het kader van het Noord-Zuid gebeuren
  • Voorlopig geen welgesmaakte Trappistenavond wegens gebrek aan een voldoende grote Corona-proof accommodatie om onze 300 aanwezigen te plezieren
  • En ook geen Ferm (KVLV) kerstmarkt dit jaar waar we zoveel artikelen aan de man/vrouw brachten

Geen inkomsten op het ogenblik dat we ze zo broodnodig hebben om een nieuw gestart project aan ons hospitaal van Mwanzugi - Tanzania verder te kunnen financieren, brengt ons wel degelijk in financiële ademnood. Daarom hebben we beslist om toch één actie online op te zetten om wat inkomsten te vergaren en wel met een SPECULOOSVERKOOP!

Onze gekende, lekkere speculoos die we normaal op de kerstmarkt verkopen bieden we dit jaar immers online aan tegen een prijs van € 6 per pakje van circa 250 gr. met gratis levering in de drie deelgemeenten van Boortmeerbeek.

Ons artisanale product zal uiteraard bereid en gebakken worden in veilige omstandigheden, rekening houdend met alle vigerende Corona- maatregelen. Veilig... én lekker!

Bestellen kan tot en met 29 november 2020 via het online bestelformulier. Bestellingen zullen op de dag van uw keuze gratis aan huis geleverd worden: ofwel op 4 of 5 december aan de vooravond van Sinterklaas ofwel op 12 december 2020.

Alvast bedankt om deze actie voor het goede doel grootmoedig te willen steunen!

 

Nieuwsbrief . 22

Een gezond, gelukkig en enthousiast 2020. Dat was onze wens in onze vorige nieuwsbrief.  En zo verliepen ook de eerste weken van het jaar voor de meesten van ons. Tot slechts enkele weken later een virus nog enthousiaster de wereld overnam. In de bizarre maanden die daarop volgden, werd bubbelen een nieuw werkwoord, een mondkapje een onmisbaar onderdeel van de garderobe en een elleboogje geven algemeen aanvaard. Behalve in de koers.

Covid-19 zorgde voor grote veranderingen. Ook in Tanzania. Ook daar deden de scholen voor enkele maanden de deuren dicht, deden mondkapjes (nog kleurrijker dan de Europese exemplaren) hun intrede en werden alle bouwprojecten van onze vzw ‘on hold’ gezet. Maar gelukkig niet voor heel lang.

In juli startten de werken voor een gloednieuw Bollé Bollé-project in Singida. Een project dat niet alleen zorgt voor een bijzondere win-win-situatie maar bovendien alle regio's waar pater Bolle ooit actief was met elkaar verbindt. En intussen staat er ook nog een ander project in de startblokken. Hoog tijd dus voor een update vanuit de andere kant van de wereld.

Benieuwd hoe de voorbije maanden in Tanzania zijn verlopen? Lees dan snel onze 22ste nieuwsbrief in PDF-formaat (8,81MB).

Moederdagontbijt geannuleerd

Omwille van de coronacrisis kan het negende moederdagontbijt, dat gepland was voor zondag 10 mei 2020, jammer genoeg niet doorgaan. Uiteraard kan je Bollé Bollé wel blijven steunen op andere manieren. Bedankt voor je begrip en maak er desondanks een onvergetelijke moederdag van!

Nieuwsbrief . 21

Terwijl het jaar stilaan naar zijn einde loopt en een oranjerood winterzonnetje buiten het beste van zichzelf geeft tegen een koude maar diepblauwe hemel, is het tijd om de balans op te maken van 2019. Het was, in alle opzichten, een intens en bewogen jaar.

Net zoals de voorbije 12 jaar werd er zowel hier in België als aan de andere kant van de wereld ongelooflijk hard gewerkt. Net als altijd konden we dankzij jullie zeer gewaardeerde steun enkele fantastische projecten toevoegen aan de intussen lange lijst met realisaties van Bollé Bollé vzw. En net als altijd werden we daarvoor in Tanzania overspoeld met een eindeloze aaneenschakeling van fonkelende ogen, brede glimlachen en vooral: ongeziene hoeveelheden dankbaarheid.

Benieuwd welke bergen de afgelopen maanden werden verzet? Lees dan onze 21ste nieuwsbrief in PDF-formaat (3,19MB).

Elfde Trappistenavond

Op zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 17u30 organiseren we al voor de 11de keer onze beroemde en welgesmaakte Trappistenavond in Feestzaal ‘Den Bosuil’ in Schiplaken (Bieststraat 233, 3191 Schiplaken).

Naar goede traditie schenken we enkele van de lekkerste trappisten ter wereld, aangevuld met een aantal lichtere bieren en heerlijke wijn. En ook wie honger heeft is er op de juiste plek. Naast enkele verrukkelijke Belgische kazen en ambachtelijk gemaakte paté en kop kan je ook dit jaar genieten van fijn gepresenteerde croques met abdijkaas. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Iedereen dus van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 17u30 in zaal Den Bosuil in Schiplaken!

Klik hier om een grote versie van de affiche te bekijken

Pagina's