Weeshuis Mama Alvera

Klik op de afbeelding hieronder om het infopaneel te vergroten.
Solar for Igunga - Alvera Orphanage - Uitbreiden en verbeteren van een weeshuis

Bollé Bollé steunt al jaren dit kleine project in Kishuro (Bukoba) aan het Victoriameer. Na het vertrek van pater Bolle naar een andere missiepost, richtte Alvera, de vroegere huishoudster van pater Bolle, er in 1974 een weeshuis op dat aan 25 tot 40 weeskinderen tussen 6 maanden en 18 jaar onderdak biedt.

Bollé Bollé steunt dit initiatief door regelmatig te voorzien in de aankoop van voedsel en kleine fondsen ter beschikking te stellen waarmee bv. matrassen of meubilair kunnen worden aangekocht. Daarnaast bouwde Bollé Bollé in 2013 een nieuwe polyvalente ruimte die ook dienst doet als refter.

Nieuw gebouw met slaapkamers voor 25 kinderenIn 2016 bouwde Bollé Bollé ook een nieuw gebouw met slaapkamers voor alle kinderen. Doorheen de jaren werden ook alle gebouwen voorzien van zonnepanelen en verlichting op zonne-energie.

In het najaar van 2018 werd het sanitair van het nieuwe gebouw met slaapkamers volledig afgewerkt. Daardoor kunnen de kinderen zich vanaf nu wassen en douchen in een badkamer vlak bij hun slaapkamer. En misschien nog belangrijker: ze kunnen ook 's nachts naar het toilet zonder het gebouw te moeten verlaten.

In 2019 bouwde Bollé Bollé een nieuwe keuken voor het weeshuis. Er kan gekookt worden op houtskool of gas en er is ook een spoelbak en wateraansluiting voorzien. Naast de keuken werd tot slot een opslagplaats gebouwd om de etensvoorraad in te bewaren.