Financieel principe

Aangezien Bollé Bollé VZW een vereniging is zonder werkingskosten, gaan alle giften gegarandeerd tot de laatste eurocent naar de projecten zelf. Vroeger werd het geld tijdens bezoeken van de kernleden persoonlijk aan pater Bolle overhandigd. Sinds zijn overlijden in januari 2014 wordt het geld, volgens behoefte, gestort op een rekening van de Bollé Bollé Foundation in Igunga en stelselmatig vrijgegeven volgens de vordering van de bouwactiviteiten en gerelateerd aan door het bestuur van de VZW Bollé Bollé vooraf toegestane budgetten.

De VZW brengt meermaals per jaar inspectie- en controlebezoeken aan de projecten en de tanzaniaanse bankrekening wordt dagelijks opgevolgd via PC Banking. Wij zijn fier te kunnen stellen dat pater Bolle zich omringd had met correcte, bekwame medewerkers die zijn taken ter plaatse hebben overgenomen zodat de continuiteit nu verzekerd is en wij uit ervaring kunnen zeggen dat ginder op financieel gebied alles vlot en eerlijk verloopt.

Zo kan u er zeker van zijn dat elke gift voor de volle 100% geïnvesteerd wordt in kleinschalige, maar duurzame ontwikkelingsprojecten. Bovendien volgt er van elke realisatie van Bollé Bollé een uitgebreid (foto)verslag op deze website zodat u zelf kan zien waarvoor uw giften gebruikt werden.

In naam van pater Bolle, alle vrijwilligers van Bollé Bollé en niet in het minst in naam van alle inwoners van Igunga, alvast een oprechte dankuwel voor uw bijdrage!