06.11.2008 ‐ Ook Nederlandse inbreng voor pater Bolle's meisjesinternaat in Igunga!

De steun aan het werk van pater Bolle is echt internationaal. Een directeur van een ingenieursbureau in Nederland is onlangs met pensioen gegaan. In plaats van de gebruikelijke flessen wijn, boeken en CD's heeft hij voor zijn afscheid als "kadosuggestie" gewezen op de "boarding school for girls" van pater Bolle.

Als concreet doel is de bouw van het schoolgebouw genoemd met als illustratie een 3D-tekening. Zowel het doel als het concrete project heeft de gevers enthousiast gemaakt en er voor gezorgd dat in totaal 12.500€ werd ingezameld. Dit is niet alleen voldoende voor de bouw van de 4-klassige school maar ook voor de aanleg van 3 waterputten en voor de renovatie van een bestaand gebouw op het terrein dat tijdelijk onderdak zal bieden aan 80 meisjes.

Daarnaast heeft de voormalige directeur de kosten op zich genomen van het sanitaire gebouw met toiletten en douches voor 160 meisjes en de erbij horende, noodzakelijke meubels. Dit alles met de bedoeling om het mogelijk te maken om begin januari 2009 van start te kunnen gaan met de eerste fase van het project: een internaat voor 80 meisjes. Ten slotte zal hij begin volgend jaar een substantiële bijdrage leveren aan de realisatie van het definitieve verblijfsgebouw.

Belangrijkste motief voor de donatie was niet alleen het doel en de grote betrokkenheid en inzet van pater Bolle maar ook de concrete besteding van het geld en de zekerheid dat iedere euro goed besteed zou worden. Na zijn bezoek ter plaatse in september 2008 stelde de voormalige directeur dat hij zeer ingenomen was met de voortgang van de bouw en de besteding van zijn financiële bijdrage.

Zoals u kunt vaststellen, beste lezer, stemt ook deze Nederlandse inbreng volledig overeen met de visie van onze feitelijke vereniging waar ook de grote betrokkenheid en inzet van "de Bolle" en de concrete besteding van het geld tot de laatste eurocent garant staan voor de gulheid van zovele lieve donateurs. In naam van Albert Bolle, van zijn Tanzaniaanse gemeenschap in Igunga en in naam van onze vereniging danken wij onze Nederlandse vrienden met name de voormalige directeur, zijn familie, zijn vrienden en gevers voor zoveel gulheid en goedheid.

Reactie toevoegen