05.01.2018 ‐ Nieuwsbrief . 19

Nieuwsbrief . 19

‘BB 10’ stond er op de kalender. In vette letters. Geen historische dag voor de mensheid, maar voor ons de start van een groot avontuur. Op 19 november was het immers dag op dag 10 jaar geleden dat we onze spreekwoordelijke kribbel zetten op de oprichtingsakte van de – toen nog – feitelijke vereniging Bollé Bollé. Dat het papier en de bijhorende handtekeningen enkele jaren later zoveel zou betekenen wisten we destijds uiteraard niet. En heel eerlijk, hadden we het toen wél geweten, hadden we er wellicht vriendelijk voor bedankt.

Wat startte als ‘wat geld inzamelen voor pater Bolle en zijn schooltje’ groeide immers al snel uit tot het bouwen van een volledig nieuwe middelbare school met bijhorend internaat, een uitbreiding van de lagere school, steun aan het ziekenhuis in Mwanzugi en het weeshuis in Kishuro/Bukoba en nog oneindig veel kleinere, maar oh zo waardevolle verwezenlijkingen.

Benieuwd naar wat we de voorbije 10 jaar allemaal gerealiseerd hebben? Klik dan snel door naar onze 19de nieuwsbrief in PDF-formaat (3,7MB).

Reactie toevoegen