04.12.2014 ‐ Belgisch fregatschip steunt Bollé Bollé

Belgisch fregatschip steunt Bollé Bollé

Een paar weken voor het vertrek naar operatie ATALANTA, werd het Belgisch fregat LEOPOLD I gecontacteerd door de Sint-Pietersschool uit Oostkamp om materiaal mee te nemen naar Tanzania.
Jaar in jaar uit verzamelen de kinderen van deze school materiaal voor de VZW Bollé Bollé.

Vroeger verzamelde de Sint-Pietersschool schoolboeken, schrijfmateriaal en boekentassen. Nu werd er materiaal geschonken dat nodig is voor de afwerking van een nieuwe school. Een deel van dat materiaal werd zelfs nieuw aangekocht voor het project. Het is de derde keer dat een Belgisch fregat materiaal aflevert voor VZW Bollé Bollé.

Maar ook de bemanning wou een duit in het zakje doen en heeft allerhande activiteiten opgezet om dit goede doel te steunen. Daarom werden aan boord enkele ludieke activiteiten georganiseerd, waaronder een veiling waar persoonlijke souvenirs per opbod werden verkocht. De actie was een groot succes en op enkele dagen werd de som van 2.500 euro verzameld.

De cheque van de bemanning en het materiaal van de Sint-Pietersschool werden op 19 november overhandigd door de Commandant van de LEOPOLD I, Fregatkapitein Tanguy BOTMAN en een delegatie van de bemanning aan Witte Pater Vic MISSIAEN en Zijne Excellentie Koen ADAM, de Ambassadeur van België in Tanzania. Zij zullen deze schenkingen persoonlijk overhandigen aan de VZW Bollé Bollé.

Reactie toevoegen