25.08.2009 ‐ Belgisch fregat Marie-Louise onderweg naar Afrika

Op maandag 17 augustus nam het Belgische fregat Louise-Marie afscheid van het thuisfront. Het schip zal gedurende drie maanden de piraterij trachten te bestrijden in de hoorn van Afrika. Naast de militaire taak koppelt de bemanning echter graag ook een humanitaire opdracht aan zijn missie.

Marie-Louise steunt pater Bolle in Igunga

Daardoor kreeg de Vrije Basisschool Sint-Pieter uit Oostkamp (al voor de tweede keer) de gelegenheid om ingezamelde spullen en ongebruikt schoolmateriaal mee te geven aan één van de militairen aan boord. Dankzij de heer Coens, vader van één van de leerlingen, juf Els Vande Ginste en juf Martine Trancez werd er gekozen om heel wat spullen mee te geven voor pater Bolle in Igunga.

Naast schrijfgerief, schriftjes en papier werden ook twee naaimachines en wat kledij meegegeven met het fregat. De bemanning zal deze vracht afleveren aan de Belgische ambassade in Dar es Salaam. Van daaruit zal het materiaal dan over het vaste land zijn weg vinden naar Igunga. Op die manier tracht de Vrije Basisschool Sint-Pieter uit Oostkamp opnieuw zijn steentje bij te dragen en zullen ze niet alleen pater Bolle, maar ook heel wat kinderen in Tanzania gelukkig te maken.

In naam van pater Bolle willen wij dan ook iedereen bedanken die dit prachtige initiatief mogelijk maakte. Asante asante asante!

Reactie toevoegen