20.05.2019 ‐ Afscheid van Miep Claes

Afscheid van Miep Claes

Met diepe droefheid maar vooral grote dankbaarheid hebben wij dit weekend het overlijden vernomen van Miep Claes, initiatiefneemster van onze vzw Bollé Bollé. Na enkele onvergetelijke bezoeken aan pater Albert Bolle besloot Miep in 2007 immers om samen met enkele anderen een vereniging op te richten om het werk van pater Bolle op gestructureerde manier financieel en logistiek te ondersteunen. Zelf nam ze daarbij met veel toewijding 10 jaar lang de taak op van penningmeester.

Door de jaren heen leerden we Miep kennen als een eenvoudige, maar ongelooflijk straffe en bewonderenswaardige vrouw met bovenal een gouden hart. Als geen ander verkondigde ze 'het woord van den Bolle' en nam ze het maar wat graag op voor de vrouwen en kinderen in Tanzania die het moeilijk hadden. Dankzij haar vele indrukken en verhalen uit Igunga wist Miep heel wat harten warm te maken voor de projecten van Bollé Bollé. Op die manier zorgde ze, in alle bescheidenheid en achter de schermen, voor een indrukwekkend lange lijst aan realisaties in Tanzania. Zonder haar was Bollé Bollé nooit geweest wat het nu is.

We zijn haar dan ook enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet en alles wat ze voor pater Bolle's projecten in Tanzania betekend heeft. Een vrouw uit de duizend om nooit te vergeten. Dankjewel voor alles en rust zacht, Miep - asante sana Bibi Miepi, tutakukumbuka milele na milele.

Wie Miep eer wil betuigen kan, op haar eigen verzoek, de schoolprojecten in Tanzania steunen waarop ze zo trots was. Meer info over deze schoolprojecten kan worden teruggevonden onder Projecten. Wenst u een gift te doen, dan vindt u alle info op de pagina Steun ons.

Reactie toevoegen