21.06.2010 ‐ 40 computers voor Igunga

Inpakken van de 40 computersTerwijl de uitbreiding van de pater Bolle's lagere en middelbare scholen op volle toeren draait, probeert Bollé Bollé deze scholen ook op educatief en logistiek vlak te verbeteren. Tijdens het laatste bezoek van enkele kernleden van Bollé Bollé werd immers duidelijk dat zowel de Primary als de Secondary School van Igunga op korte termijn zouden moeten worden uitgerust met een computerklas. Omdat er momenteel reeds computerlessen worden georganiseerd in de lagere school zonder ook maar één computer, besloot onze vzw om hiervoor een oplossing te zoeken.

Na wat zoekwerk in België, vonden we uiteindelijk een bedrijf dat bereid was om 40 degelijke tweedehands computers met flatscreen te schenken. Dankzij Randstad Belgium kan dus zowel in de lagere als in de secundaire school van pater Bolle binnenkort een computerklas met 20 computers opgestart worden. Voor het transport werken wij samen met onze vrienden van Getamock die op hun beurt rekenen op de logistieke steun van Wereld-Missiehulp vzw. De transportkosten voor het Bollé Bollé-gedeelte worden volledig gedragen door onze Nederlandse weldoeners in Spanje, Willy en Hans, die eens te meer tonen dat ze de aanpak van pater Bolle, in al zijn projecten, naar waarde weten te schatten.

Vorige week werd onze container ingeladen. Behalve de 40 computers, werd ook een goede A3-laserprinter meegestuurd. Als alles goed gaat, komt ons materiaal begin augustus aan in Dar es Salaam, Tanzania. Kernlid Bram Rumbaut, die dit najaar opnieuw voor zes maanden naar Igunga trekt, zal het installeren en opstarten van de twee computerklassen zelf ter plaatse opvolgen vanaf begin november 2010. Wordt vervolgd!

Via deze weg wenst Bollé Bollé iedereen van harte te bedanken die dit project heeft mogelijk gemaakt.

Reactie toevoegen