27.01.2014 ‐ Nieuwsbrief . 11

Nieuwsbrief . 11

Lieve Donateurs/Sympathisanten,

Pater Albert Bolle heeft ons verlaten.

Gisterenmorgen 26 januari 2014 is pater Albert Bolle, missionaris van de Witte Paters van Afrika, totaal onverwacht maar vredig ingeslapen bij hem thuis in Igunga.

Hij de pater-ondernemer, actief in 7 verschillende Tanzaniaanse missieposten in de districten tussen het Victoriameer en Singida, stond gedurende 54 jaar ten dienste van zijn medemensen, zijn evennaasten en bouwde er voor hen kerken, dispensaria, scholen, kloosters en zelfs een weeshuis.

Ons, zijnde zijn familie en zijn 60 medewerkers van de VZW Bollé Bollé, laat hij nu een beetje verweesd achter ondanks het feit dat hij maatregelen trof voor zijn opvolging. Het zal nooit meer hetzelfde zijn in Igunga waar we steeds “thuis” kwamen.

Wij zullen “den Bolle” altijd blijven herinneren als een unieke, charismatische en intelligente man die nederig en in alle eenvoud leefde en werkte tussen zijn mede-Tanzanianen. Want Tanzaniaan dat was hij geworden en zijn thuis was Igunga. Maar nooit is hij zijn afkomst vergeten en bij elk bezoek vroeg hij ons om alle milde weldoeners overvloedig te bedanken want beter dan wie ook wist hij dat hij zijn mensen maar goed kon verzorgen dankzij de milde donateurs uit zijn Vlaanderland.

Wij betreuren ten zeerste dat hij de laatste afwerkingsfase van zijn lopend bouwproject, het meisjesinternaat voor 900 studentes niet meer heeft mogen meemaken. Met onze Raad van Bestuur hebben wij echter beslist om, als hommage aan pater Albert, de bouw tot in de puntjes af te werken en als het financieel haalbaar is er ook nog voor te zorgen dat er op beide scholen stroomvoorziening komt via de installatie van zonnepanelen. Dat is wel het minste wat we nog voor onze grote bezieler kunnen en ook graag willen doen!

Op de begrafenis die doorgaat op vrijdag eerstkomend zal onze voorzitter Oger en kernlid Bram de familie, de VZW en alle sympathisanten vertegenwoordigen en Albert begeleiden naar zijn laatste rustplaats vlakbij zijn kerk in Igunga. Zij maken ook van de gelegenheid gebruik om de organisatie voor het post-Alberttijdperk ter plaatse te implementeren.

Mogen wij u vragen om in de agenda’s zondag 23 februari 2014 vrij te houden. Om 9h30 zal er in de Kerk van de H.Familie, Bieststraat 227 te 3191 Schiplaken-Boortmeerbeek een dank- en herinneringsdienst voor Albert opgedragen worden. Aansluitend wordt u in de zaal “De Bosuil”, zelfde straat op nummer 233, verwacht om bij een koffie en een broodje, herinneringen aan Albert uit te wisselen en om hem ook hier dankbaar te gedenken.

Wij kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Met genegen groeten namens de familie, het bestuur en alle Bolléers,

Marie-Jeanne Claes
Secretaris
Oger Vaes
Voorzitter

Bekijk deze nieuwsbrief in PDF-formaat (496kB)

Reacties

Reactie van lin op 29.01.2014 20u56

bedankt pater bolle voor al het mooie werk maar vooral voor de grappige en warme mens die je voor ieder was. ik zou doodgraag tussen de mensen die hem zo graag zagen afscheid nemen maar kan er vrijdag niet bijzijn (afstand schiplaken-tarbes is wat te groot). vaarwel, ik zal je niet vergeten.

Reactie toevoegen