23.10.2021 ‐ Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Presentatie inleefreis Leen & Norifumi

Deze zomer zijn wij, Leen en Norifumi, twee studenten geneeskunde aan de KU Leuven, voor zes weken op avontuur naar Tanzania getrokken. De eerste vier weken brachten we door in Mwanzugi om inzicht te krijgen de werking van het lokale daghospitaal dat in 1998 werd opgericht door Pater Bolle. Nadien maakten we ook nog een rondreis om het land te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur.

Van zodra we voet aan de grond zetten in Afrika viel ons meteen hoe open en warm alle mensen zijn. We werden werkelijk overal en door iedereen ongelooflijk hartelijk verwelkomd! Ergens langsgaan zonder te eten of te drinken was gewoon geen optie. Overal waar we eventjes binnensprongen om ‘habari’ (goeiedag) te zeggen, werden we super warm ontvangen en overladen met eten en drinken. Ongeziene vriendelijkheid waar we in onze westerse cultuur nog veel van kunnen leren!

Presentatie inleefreis Leen & NorifumiOnze taken in het ziekenhuis waren enorm gevarieerd en elke dag maakten we wel iets anders mee. Naast veel voorkomende tropische ziektes als als malaria en buiktyfus staan in het dispensarium vooral pre- en postnatale zorg centraal en is er ook aandacht voor gezondheidseducatie. Veel afwisseling dus en altijd wel iets nieuws te beleven! Onnodig om te zeggen dat we onze eerste bevalling op Tanzaniaanse bodem niet snel zullen vergeten...

Ben je benieuwd naar onze ervaringen, verhalen en foto's? Kom dan zeker naar de presentatie over onze inleefreis op zaterdag 23 oktober om 20u in de Oude Pastorie in Hever. Iedereen van harte welkom!

Wanneer:
Zaterdag 23 oktober 2021 om 20u00

Plaats:
Cultuurhuis Oude Pastorie,
Ravesteinstraat 22, 3191 Hever

Gratis toegang.